nieuws

Spaanse topchef start tweede restaurant

Restaurant

De Spaanse driesterrenchef Elena Arzak gaat de grens over. De chef van restaurant Arzak in het Spaanse San Sebastian begint met haar vader Juan Mari Arzak een eetgelegenheid in het Halkin Hotel in Londen.

Spaanse topchef start tweede restaurant

De komst van het tweede restaurant van Elena Arzak in Londen wordt gemeld door Culy.nl. De Spaanse driesterrenchef gaat de zaak in het Halkin Hotel in Londen aHarunnen met haar vader Juan Mari Arzak. De opening staat gepland voor februari volgend jaar.

Michelin

Het restaurant van Arzak vervangt het huidige restaurant in het hotel, aldus het artikel. Deze verloor in februari 2012 de Michelinster. ‘Ametsa with Arzak Inspiration’ wordt een nieuwe versie van Arzak. Een deel van het team uit San Sebastian gaat er de keuken bestieren.

San Sebastian

Restaurant Arzak is gevestigd in San Sebastian, de culinaire bakermat van Spanje. Chef-kok Elena Arzak, ook uitgeroepen tot beste vrouwelijke kok ter wereld, is in het bezit van drie Michelinsterren.

Chefs (R)Evolution

In juni gaf ze een masterclass tijdens Chef’s (R)Evolution in Zwolle. Daar toonde ze borden, ontwikkeld in samenwerking met Philips, die verschillende kleuren licht geven zodra er een vloeistof op wordt gegoten.

Reageer op dit artikel