nieuws

Spookfacturen Dinnersite in omloop

Restaurant

In de horeca zijn spookfacturen aangetroffen met daarop de naam Dinnersite. De online restaurantgids waarschuwt ondernemers om facturen met als afzender AZ-websolutions uit Assen, niet te betalen. ‘Dit is een nepfactuur.

Spookfacturen Dinnersite in omloop

Restaurantwebsite Dinnersite werd op de nepfactuur geattendeerd door Restaurant De Bokkedoorns uit Overveen. Naar aanleiding hiervan heeft de website restaurants een waarschuwingsmail gestuurd. ‘We hebben meerdere reacties teruggehad van restaurants die ook een dergelijke factuur hebben ontvangen,’ zo laat Menno de Vries weten aan Misset Horeca. Het is niet bekend of er ondernemers zijn die de nepfactuur betaald hebben.

Waarschuwing

‘Facturen uit naam van Dinnersite met als afzender AZ-websolutions uit Assen niet betalen,’ uit De Vries de waarschuwing. ‘Misschien worden er ook facturen uit naam van anderen verstuurd. Zaak is om facturen altijd goed te checken.’

Hoe te herkennen?

De nepfactuur van Dinnersite bevat bijvoorbeeld geen telefoonnummer en komt niet van het gebruikelijke mailadres.

Bekijk hier de spookfactuur en een echte factuur van Dinnersite.

Reageer op dit artikel