nieuws

Wereldrecord spitskoolbereidingen geslaagd

Restaurant

Het spontane initiatief van Gastronomixs om het wereldrecord verschillende bereidingen van spitskool te vestigen, is geslaagd. Maandag 3 december kwamen ruim zestig koks naar Koppert Cress in Monster en zij kwamen gezamenlijk tot 103 componenten.

Wereldrecord spitskoolbereidingen geslaagd

Begin november werden Nederlandse chefs door Jeroen van Oijen en Inge Meijs van Gastronomixs spontaan uitgedaagd tot het doen van een recordpoging. Om een wereldrecord te vestigen, waren meer dan honderd verschillende bereidingen van spitskool nodig.

103 keer spitskool

De belangstelling was overweldigend, zo liet Van Oijen eerder al weten aan MissetHoreca.nl. Na een strenge voorselectie bleven ruim honderd verschillende bereidingen over. Maandag 2 december kwamen meer dan zestig koks in Monster bijeen voor 103 bereidingen.

‘Door chaos op de weg was het tot op het laatst de vraag of alle koks op tijd aanwezig konden zijn’, laten de initiatiefnemers weten. ‘Het zegt alles over de motivatie van de deelnemers dat slechts drie chefs moesten afzeggen.’

Kennis delen

In vier sessies gingen de chefs aan de slag met de bereidingen, die werden gefotografeerd door twee culinaire fotografen. Rond de klok van 17.30 uur werden de bereidingen geteld en kon worden geconcludeerd dat met het aantal van 103 sprake was van een geslaagd project.

Volgens Van Oijen een unieke gebeurtenis. ‘Heel bijzonder en uniek in de wereld. Veel belangrijker vinden wij echter nog het statement dat we willen maken voor het delen van kennis.’ Alle recepten en foto’s zijn deze hele week zonder inlog te bekijken op Gastronomixs.com.

Reageer op dit artikel