Andrès Delpeut en Stephan Knecht starten ANNA

Andrès Delpeut en Stephan Knecht starten ANNA

Voormalig sterkok Andrès Delpeut gaat samen met gastheer Stephan Knecht een nieuw restaurant starten. In het voorjaar willen de twee restaurant ANNA beginnen in de Warmoestraat in Amsterdam.

Delpeut werkte tot voor kort voor restaurant Altmann in Amsterdam. Dit restaurant stopte eind vorig jaar en maakt plaats voor een vestiging van het luxe Turkse franchiseconcept Kosebasi.

De voormalige kok van onder meer De Roggebot*, De Hoefslag en de HME Group van Ron Blaauw denkt dat restaurant ANNA in maart of april de deuren opent. Momenteel is de verbouwing van het pand in volle gang.

‘We willen ouderwetse ambacht met aandacht voor creativiteit en bijzondere wijn-spijscombinaties gaan neerzetten in ANNA. Dit alles op een oer-Amsterdamse locatie, de voordeur op de Warmoestraat en de achterzijde op het Oudekerksplein’, aldus Delpeut.

Delpeut: ‘De gedachte is dat het draait om een hoogwaardig product in de breedste zin van het woord met een uitblinkende prijs-kwaliteit verhouding. Het doel is een toprestaurant neet te zetten waar het prijsniveau beduidend lager is dan de verwachting’.