Bedreigde vis van de menukaart

Bedreigde vis van de menukaart

Koninklijke Horeca Nederland en het Wereld Natuur Fonds maken vandaag op de Horecava, in het bijzijn van landbouwminister Gerda Verburg, bekend dat ze samen gaan proberen om bedreigde vissoorten van menukaarten van restaurants te krijgen.

Horecabedrijven die er gehoor aan geven, krijgen een zogenoemd MSC-keurmerk.

Verder wordt koolzaadolie geïntroduceerd voor gebruik in de keuken, als alternatief voor olijfolie. De koolzaadolie is van Nederlandse bodem, waardoor de transportkosten laag zijn. Er zijn drie soorten, waaronder eentje met een notensmaak voor in de sla.

De Horecava, die vandaag in de Amsterdamse RAI van start gaat, heeft overigens nauwelijks te lijden onder de economische crisis. De vakbeurs voor horeca en catering telt net als voorgaande jaren liefst 600 exposanten en tientallen evenementen, thema's en trends.’

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.