Bij de recente editie van de Bocuse d’Or 2011 was hij nog commis(koksmaat) van de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart maar nu is Jan Smink zelf deelnemer aan de Zilveren Champignon 2011. De wedstrijd die op maandag 3 oktober plaats vindt in het ROC van Amsterdam, kent dit jaar een vernieuwde opzet. Er zijn drie wedstrijdcategorieën voor deelnemers uit de horeca, grootkeuken en kookscholen.
Deelnemers uit hele land
De belangstelling om mee te doen is het grootst bij de horecakoks. Ze komen uit het hele land. Naast Smink zijn er nog zes anders mededingers: Guillaume de Beer ( Bord d’eau, Hotel de l’Europe, Amsterdam), Carlos Blankers (Fidder, Zwolle), Danyel van den Bongard, (De Raadskelder, Roermond), Tjitze van der Dam (De Jufferen Lunsingh, Westerveld), Martijn Krug (La Fleurie, Oirschot) en Arjan Kuipers (De Limonadefabriek, Streefkerk).
Grootkeukens
Bij de grootkeukens hebben zich vier deelnemers gemeld: Werner Drent, (Dorpsgemeenschap Nieuw Woelwijck, Sappemeer), Hans Evers (Zorginstelling Cleijenborch CulinR, Colijnsplaat). Remco van Schijndel (De Brasserie, Stichting Werkt voor ouderen, Middelburg) en Maurits van Vroenhoven (Unilever Corporate Centre, Rotterdam)
Geringe animo
De animo is nog gering bij de kookstudio’s. Slechts twee deelnemers staan er nu op de lijst: Culinair Educatief Centrum (Neer) en Koken aan de Markt (Geertruidenberg). De organisatie verwacht dat er nog meer aanmeldingen zullen komen.
Tot 15 juli is inschrijven nog mogelijk via de website www.zilverenchampignon.nl