Brits toprestaurant sluit deuren

Brits toprestaurant sluit deuren

Eén van de meest fameuze plattelandrestaurants van Groot-Brittannië, Walnut Tree Inn, is dicht. Over de toedracht van de sluiting van het voormalige sterrestaurant in Wales is grote uitduidelijkheid. Eigenaar Francesco Mattioli wil weinig kwijt.

Het restaurant in Abergavenny in Wales wordt gezien als een van de beste plattelandsrestaurants van Groot-Brittannië. Mattioli nam de zaak in 2001 over en kreeg in 2002 een Michelinster. Twee jaar later moest hij de ster weer inleveren.

Reorganisatie
Op de website van het restaurant meldt Mattioli het voor gasten heel vervelend te vinden dat het restaurant is gesloten. Hij heeft het over een reorganisatie. ‘Bekijk onze website regelmatig voor informatie over de heropening van het restaurant’, zo staat op de site te lezen.

Gordon Ramsay
Britse experts denken echter dat de deuren van de Walnut Tree Inn voorlopig gesloten blijven. Het zou al een tijdje niet zo goed meer gaan met Walnut Tree Inn. De zaak kwam in mei 2004, kort na het verliezen van de Michelinster, in beeld in de gevreesde televisieserie Kitchen Nightmares van Gordon Ramsay. Restaurantdokter Ramsay botste daarin stevig met Mattioli over aanpassingen in de bedrijfsvoering en van de menukaart.

Zie ook:
Groot-Brittannië telt 122 sterrestaurants

Brits toprestaurant sluit deuren

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.