Brusselse horeca in het nauw door prijsstijging

Brusselse horeca in het nauw door prijsstijging

Belangenvereniging Horeca Brussel vreest dat veel restaurants failliet zullen gaan door de ophanden zijnde prijsstijging in België. Ze pleit voor maatregelen van de nog te vormen regering.

Energiekosten en prijzen van basisingrediënten zijn sterk gestegen, waardoor ook de prijzen op menukaarten zullen stijgen. Dit maakte Yvan Roque, voorzitter van Horeca Brussel (HB) eerder deze week bekend.

Vicevoorzitter van HB Philippe Trine heeft zelf een restaurant, en verwacht binnenkort veel ontevreden gasten, zegt hij op de website Brusselnieuws.be.

Volgens hem zal het probleem niet alleen de horeca raken, maar de gehele Brusselse economie, waar de horeca volgens hem de grootste bijdrage aan levert.

Op dit moment is er geen Belgische regering die maatregelen kan nemen, maar als die er niet snel komt zullen veel horecazaken failliet gaan, voorspelt Trine. ‘Het water staat ons aan de lippen’

Zie ook:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.