Cees Helder stopt, Van Loo opvolger

Cees Helder stopt, Van Loo opvolger

Alle nieuwsberichten over de overname van Cees Helders restaurant Parkheuvel door chef-kok Erik van Loo * Cees Hederl stopt, Van Loo opvolger * Van Loo heeft woeste plannen * Michelin: Parkheuvel start op nul * Mario Ridder volgt Van Loo op bij Zwethheul * Helder: Handtekening was grote opluchtig * Helder is vol vertrouwen over Van Loo * Les Patrons wil Van Loo als nieuw lid * 'Helder is culinaire tambour-maître' * Eigenaar Zwethheul 'not amused' * Anja van Loo nieuwe gastvrouw Parkheuvel

Een culinaire aardverschuiving. Zo kan het nieuws om Helder en de move van Helder worden genoemd. Dat de 58-jarige Helder ermee stopt, zat er enigszins aan te komen. Al enige tijd draaide de geruchtenmachine op volle toeren over het vertrek van de topkok. Enkele maanden geleden ontzenuwde Rosalie Helder aan Zibb.nl/horeca nog het gerucht. ‘Nee hoor, niets van waar’, luidde het commentaar.

Donderdagavond werd het personeel van Parkheuvel ingelicht. Gelijktijdig gebeurde hetzelfde bij tweesterrenzaak De Zwethheul. ‘Ik wil graag stoppen op het hoogtepunt van mijn carrière. Ik wil niet door het leven gaan als een Heintje Davids’, aldus Helder op de website van De Telegraaf.

Chef-kok Erik van Loo is een vriend van Helder en neemt de zwarte en witte brigade over van Helder. Van Loo heeft al een binnenhuisarchitect in de arm genomen om het interieur van Parkheuvel flink onder handen te nemen.