De Librije doopt nieuwste boek Ferran Adrià

De Librije doopt nieuwste boek Ferran Adrià

In driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle is gisteren het boek 'Thuis koken met Ferran Adrià' gedoopt. Dat gebeurde tijdens een personeelsmaaltijd. Schrijver Ronald Giphart ontving een exemplaar uit handen van Thérèse Boer.

Het nieuwste boek van Adrià bevat 93 personeelsmaaltijden. In El Bulli was het diner voor het personeel elke dag een bijzonder moment. De Spaanse topkok deelt voor het eerst recepten. De gerechten zijn niet afgemeten voor vier personen, maar zo beschreven dat ze te maken zijn voor twee tot 75 personen.

Jonnie en Thérèse Boer zijn fans van Adrià en volgens hen is de personeelsmaaltijd bij De Librije ook een net zo belangrijk moment. Giphart en andere genodigden nuttigden met het personeel van het Zwolse driesterrenrestaurant de maaltijd.

Giphart, die voor zijn eigen boek ‘Eten, drinken en slapen’ 336 uur stage liep bij Boer en zijn driesterrencollega Sergio Herman, ontving een exemplaar van het nieuwste boek van Adrià.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.