De Nederlanden haalt nieuw wijntalent binnen

De Nederlanden haalt nieuw wijntalent binnen

Restaurant De Nederlanden in Vreeland zet zwaar in op wijn. Eerder al kwam Martijn Verkerk vanuit Cordial in Oss naar het Utrechtse sterrestaurant, nu komt daar ook Jan-Willem van der Hek bij.

De Nederlanden heeft daarmee de nummers 2 en 3 van het NK Sommelier in huis. Verkerk (l) was eerst sommelier en neemt nu meer de rol van maître op zich. Van der Hek, afkomstig van De Limonadefabriek in Streefkerk, wordt dan de sommelier.

Wilco en Caroline Berends, eigenaar-chef en gastvrouw van De Nederlanden, zijn er trots op hun wijnduo: ‘Met hun bijzondere talenten kunnen zij een heel persoonlijke bijdrage leveren aan het gezicht en het succes van De Nederlanden’, laten ze weten.

Verkerk en Van der Hek beschouwen de recente goede beoordeling in de GaultMillau-gids als een extra motivatie om een topprestatie te leveren.

De Nederlanden, onderdeel van de Sandton hotelgroep, treedt per 1 januari toe tot het samenwerkingsverband de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).