Delpeut bevestigt zijn overstap naar de HME Group aan de internetredactie van Misset Horeca. Daarmee is een grote gastronomische duo-transfer, waarover we
Delpeut gaat volgende week aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. ‘Ik houd me hoofdzakelijk bezig met kwaliteitsbewaking in keukens die onder de HME Groep vallen. Het gaat daarbij vooral om controle op de kwaliteit en meedenken, zeg maar het assisteren van Ron Blaauw’, aldus Delpeut.
Aanbieding
De kok zegt prima te zijn vertrokken bij De Hoefslag. ‘Ik vond de diversiteit van mijn werk bij De Hoefslag erg leuk. In mijn nieuwe functie doe ik nagenoeg hetzelfde, alleen dat in het groot’.
Delpeut sloeg tussentijds nog een aanbieding af om in Argentinië aan de slag te gaan.
Andrès Delpeut werkte slechts zeven maanden bij De Hoefslag, nadat hij de vertrokken Marc van Gulick verving. Daarvoor was hij jarenlang chef-kok van sterrestaurant De Roggebot in Ermelo, waar hij na een conflict met mede-eigenaar Harry van Dalfsen vertrok. Delpeut stelt dat hij in die tijd, in tegenstelling tot wat werd gezegd, niet overspannen was. De Roggebot hield eind vorig jaar op te bestaan.
Lijnen uitzetten
Blaauw kijkt tevreden terug op de afgelopen weken waarin hij de transfers van Delpeut en Van Riet afhandelde. ‘Ik ben heel tevreden. Andrès wordt mijn directe assistent. Hij gaat de lijnen uitzetten in alle zaken van de HME Group. Vincent doet het heel goed in mijn restaurant. Het zijn goede mensen’.
Zie ook