nieuws

Den Blijker maakt megavis klaar

Restaurant

Herman den Blijker maakte dit weekend een zestig kilo wegende Koningsvis uit Australië klaar in Las Palmas. De vis smaakte lekker, maar reacties van lezers van het AD logen er niet om.

Den Blijker maakt megavis klaar

Het fikse exemplaar van de vissoort, die vanwege zijn omvang nauwelijks naar Nederland wordt geïmporteerd, krijgt een plek in het receptenboek ‘Vis en seizoenen’ van de Amsterdamse vishandel Jan van As, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het was maar een kort berichtje op de website van het AD, maar de reactiepagina was bijna 100 berichtjes lang.

Van makkelijk scorende vergelijkingen tussen de omvang van de vis en die van de bekende topkok tot tirades over het milieu. Volgens enkelen is het niet te rijmen dat een vis die in Australië wordt gevangen hier als ‘seizoensvis’ wordt aangeboden.

Eén lezeres had de vis mogen proven en was positief over de smaak, ondanks de twijfel die anderen hadden over de versheid van de megavis, gezien zijn doffe ogen op de foto.

Meer berichten over Herman den Blijker:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels