Derde zaak Ramsay dicht in half jaar

Derde zaak Ramsay dicht in half jaar

Gordon Ramsay heeft in zes maanden tijd drie van zijn restaurants in Engeland moeten sluiten. Vorige week sloot het met één Michelin-ster bekroonde La Noisette in het Jumeirah Carlton hotel in Londen, na nog geen twee jaar open te zijn geweest.

Eind september verloor Ramsay zijn restaurant Angela Hartnett’s Menu in The Connaught hotel in Londen nadat het contract niet verlengd werd, later moest ook the Savoy Grill in het exlusieve Londense Savoy hotel voor een jaar sluiten vanwege een grondige verbouwing van het hotel.

La Noisette, en ook chefkok Bjorn van der Horst, kreeg een aantal slechte recensies en liep volgens bronnen niet goed. Vooral met de lunch bleef het er stil. Volgens critici mede door het donkere – volgens boze tongen sombere – interieur.

Culinaire vloek

Het pand blijft wel eigendom van Ramsays holding, die het wil gebruiken voor private dining en evenementen. Gordon Ramsay benadrukt dat het ontslaan van Van der Horst op een vriendschappelijke manier is gebeurd. Of dat betekent dat de chef binnen de holding een andere baan krijgt is niet bekend.

Het lijkt of er een culinaire vloek rust op het pand van La Noisette: in 2004 sloot Jamie Olivers Monte er, waarna Ramsay het pand kocht en het Aziatische Pengelley’s begon. Dat ging in december 2005, na minder dan een jaar, alweer dicht – een misser die Ramsay een miljoen pond (1,3 miljoen euro) kostte.

Amsterdam

Met de sluiting van de drie restaurants is Ramsay ook drie Michelin-sterren kwijtgeraakt. Hij heeft er nu nog 9 over met restaurants in Engeland en Amerika. Over zijn eventuele komst naar het Amsterdamse Pullitzer hotel is nog steeds niets bekend.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.