Diamond Awards voor John Halvemaan, Nadia Zerouali en Alain Jacobs

Diamond Awards voor John Halvemaan, Nadia Zerouali en Alain Jacobs

Drie kopstukken uit de Nederlandse gastronomie hebben op 11 januari de Diamond Awards op de Wine Professional gekregen.

Topkok John Halvemaan (van restaurant Halvemaan, Amsterdam), culinair journalist Nadia Zerouali en de eigenaar van het Informatiebureau voor Duitse Wijn, Alain Jacobs, kregen een diamanten speld uitgereikt.

Jan van Lissum, directeur van de Wine Professional, onthulde de namen van de nieuwe spelddragers. Over Halvemaan zei hij: 'Het is iemand die wars is van toestanden. Hij was zijn tijd ver vooruit met zijn vanille, bietjes en dakpannen.'

Zerouali kreeg de onderscheiding vanwege haar toewijding in haar vak. 'Een sympathieke vakvrouw', typeerde Van Lissum haar. Onlangs verscheen het boek Bimila Arabia dat Zerouali samen met Merijn Tol schreef. 'De keuken van het Midden-Oosten gaat het maken', voorspelde Van Lissum en passant.

De derde spelddrager mocht samen met zijn vrouw Gisela op het podium komen om de onderscheiding te krijgen voor zijn inzet om mooie Duitse wijnen in Nederland te promoten.

De Diamond Awards worden jaarlijks op de Wine Professional toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse gastronomie. De Gastronomische Groote Club is de initiator. Deze club bestaat uit leveranciers en producenten in het topsegment.