Directeur Wakker Dier weg

Directeur Wakker Dier weg

Directeur Marianne Thieme legt haar functie neer bij de Stichting Wakker Dier, de organisatie die in de horeca actief is met de strijd om foie gras van menukaarten in restaurants te halen. De opvolger van Thieme is inmiddels bekend en werkte bij een bekende horecaleverancier.

Thieme wil tijd vrijmaken voor de verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren, zo meldt de nieuwsbrief van Meat & Meal. De 34-jarige Thieme wordt bij Wakker Dier opgevolgd door Arthur Wiltink, die in het verleden onder meer werkte bij Heineken en Unilever. Thieme was sinds juni 2004 directeur van de organisatie die het opneemt voor dieren in de bio-industrie. Wanneer ze niet voor de Partij voor de Dieren in de kamer wordt gekozen, zal ze terugkeren bij Wakker Dier.

De Stichting Wakker Dier is in de restaurantwereld een gevreesde partij. De organisatie voert actie tegen foie gras op menukaarten in restaurants en houdt op de website een lijst van restaurants waar ganzenlever wordt geserveerd, bij. Daarnaast deelt Wakker Dier certificaten uit aan diervriendelijke restaurants.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.