Bij Restaurant Halvemaan in Amsterdam zal Gouget haar persconferentie geven. In Nederland heeft Gouget bijna 100.000 exemplaren van haar E-nummergids ‘Wat zit er in uw eten?’ verkocht. Uitgeverij Bouillon in Bilthoven heeft de Nederlandse vertaling op de markt gebracht en de auteur nu naar Nederland gehaald.
Slecht voor gezondheid
Gouget bestudeert ruim vijftien jaar de risico’s van voedseladditieven. Ze heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd en bestrijdt op basis daarvan voorbarige gezondheidsclaims. Volgens haar bevindingen zijn veel E-nummers juist slecht voor onze gezondheid.
De eerste druk van ‘Wat zit er in uw eten?’ verscheen eind 2007. De informatie over de e-nummers in onze voeding heeft ook in Nederland veel te weeg gebracht bij consument, deskundigen en fabrikanten. De meest gebruikte E-nummers, vooral zoetstoffen en conserveringsmiddelen, staan door allerlei onderzoeken ter discussie.
In het gidsje staan E-nummers opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is veilig, oranje is oppassen en rood betekent absoluut vermijden.