Fred rekende stilletjes op GaultMillau-award

Fred rekende stilletjes op GaultMillau-award

Restaurant Fred in Rotterdam heeft maandagavond de GaultMillau-award voor Wijnkaart van het Jaar in de wacht gesleept. Eigenaar Fred Mustert had stiekem gehoopt op award.

‘Want ze vroegen wel heel erg door over onze wijnkaart’, liet Mustert na afloop weten.

Volgens GaultMillau verdienen sommelier Chantal de Raaf en haar assistent Jan van der Winden een groot compliment voor de ‘hedendaagse, overzichtelijke wijnkaart met klassiek accent, passend bij de keuken van het seizoen’, zo laat GaultMillau weten.

De kaar van restaurant Fred telt driehonderd wijnen. Volgens GaultMillau helder ingedeeld op type, land en streek, met hoofdrollen voor Frankrijk en Italië.

GaultMillau over de wijnkaart van Fred: Het is geen kaart waar het bladgoud vanaf straalt; geen patserigheid, geen overvloed aan topwijnen met navenante prijskaartjes. Veeleer ish et een met zorg gekozen selectie die past bij de creatieve, maar overwegend klassiek geörienteerde kookstijl van Fred Mustert.

Meer GaultMillau-nieuws:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.