Gauchos volgend jaar helemaal franchiseconcept

Gauchos volgend jaar helemaal franchiseconcept

Gauchos Nederland hoopt voor de zomer van 2008 de laatste drie zelfstandige restaurants van de keten onder te brengen bij franchisers. Dat laat directeur Jan Geenemans van Gauchos weten.

Voor medio volgend jaar hopen we rond te zijn, stelt Geenemans, eigenaar van de twaalf restaurants tellende restaurantketen. ‘Voor negen van de twaalf restaurants hebben we franchisers. We zijn nu in gesprek met kandidaten voor de overige drie zaken. Die zaken exploiteren we nu nog in eigen beheer’.

Volgens Geenemans gaat het om lange trajecten, waardoor er geen keiharde datum is vastgesteld waarop de laatste drie zaken in handen van franchisers moet zijn. Franchisers van Gauchos moeten zelf 10 procent van de koopprijs investeren. Dat gaat om zo’n 100.000 tot 150.000 euro.

De totaalomzet van Gauchos is voor de vestigingen in ons land ruim vijftien miljoen euro per jaar. Naast eigenaar van de Nederlandse keten is Jan Geenemans tevens columnist van Misset Horeca en erevoorzitter van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Zie ook