nieuws

Gratis kookboeken op internet

Restaurant

Een Deens bedrijf gaat vanaf maandag via internet gratis Nederlandstalige boeken aanbieden. Het gaat onder andere om publicaties over koken, wijn en reizen. De ‘boeken’ zijn te downloaden vanaf www.onlibri.nl of online te lezen.

Gratis kookboeken op internet

De meer dan dertig publicaties zijn gratis omdat op elke derde pagina een advertentie staat, zegt directeur Kristian Buus van Onlibri Publishing maandag. Hij verwacht de komende tijd meer boeken aan te kunnen bieden.

Veel online
Onlibri Publishing begon vorig jaar met het aanbieden van studieboeken via internet. Binnen enkele weken werd meer dan 100.000 keer een publicatie gedownload.

Het bedrijf werkt in Denemarken, Zweden en Duitsland met hetzelfde concept. ‘Maar Nederland heeft veruit de meeste potentie’, denkt Buus. ‘Nederlanders zitten relatief veel online en staan open voor innovatie.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels