Gratis vegetarische maaltijd op Taiwan

Gratis vegetarische maaltijd op Taiwan

Een onbekende man heeft op Taiwan 10.000 mensen voor een gratis vegetarische maaltijd uitgenodigd. Hsu Min-long, eigenaar van een restaurant in de buurt van de hoofdstad Taipeh, zei zaterdag in een krant dat een motorrijder langs zijn eetgelegenheid reed en hem een zak geld overhandigde. Er zat 480.000 Taiwanese dollar (12.000 euro) in. De man zei dat Hsu het geld moest gebruiken voor gratis vegetarische maaltijden voor Taiwanezen.

Het geld is voldoende om 10.000 mensen een maaltijd aan te bieden. De restauranthouder nodigde arme gezinnen en weeskinderen uit, maar hij heeft dat aantal nog niet bereikt. Daarom wendde hij zich tot de krant.

Hsu wil de komende acht zondagen een vegetarische maaltijd bereiden. De gulle gever wilde zijn naam niet noemen en maakte ook niet duidelijk waarom hij tot zijn geste heeft besloten.

Op Taiwan bieden mensen onbekenden soms een vegetarische maaltijd aan om Boeddha te bedanken. Ook hopen zij op die manier de kans op innerlijke rust of een lang leven te vergroten.