Heli-incident bij Karpendonkse Hoeve

Heli-incident bij Karpendonkse Hoeve

Een helikopter heeft een gezellige avond bij toprestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven verziekt. Terrasgasten van het met één Michelinster bekroonde restaurant kwamen door een helikopter terecht in een zandstorm.

‘Het was vreselijk’, stelt eigenaresse Ingrid van Eeghem in het Brabantse Dagblad over het voorval van afgelopen weekend. ‘Letterlijk alles zat onder de rotzooi. Tafels, wijnen, het bestek en niet te vergeten onze gasten. Na het incident wilden veel gasten niet meer buiten blijven zitten.’

Boosdoener was een helikopter van Heliflights uit Bennekom. Die landde op het net ingezaaide terrein van het Concours Hippique, enkele tientallen meters naast het terras van De Karpendonkse Hoeve. De landing zorgde voor een grote stofwolk waarvan terrasgasten de dupe werden.

Van Eeghem heeft inmiddels contact gehad met de gemeente om na te vragen of helikopters zo maar mogen landen naast het restaurant. Bij de afdeling Evenementen en Vergunningen kreeg ze te horen dat het toegestaan is dat helikopters landen op de bewuste plaats. Als tegemoetkoming heeft Heliflight een gratis vlucht aangeboden voor één van de getroffen gasten.