Hygiëne helft Belgische horeca niet in orde

Hygiëne helft Belgische horeca niet in orde

Meer dan de helft van de Belgische cafés en restaurants voldeed vorig jaar niet aan de hygiëneregels en de voorschriften voor de inrichting van de zaak. Dat blijkt uit het dinsdag gepresenteerde jaarverslag van het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) over 2008.

De inspectie voerde vorig jaar 5583 controles uit bij restaurants en cafés. 51 Procent van de zaken was niet in orde. In slechts 8,5 procent was het eindresultaat onverdeeld positief. In de overige gecontroleerde zaken gaf de inspectie een gunstig rapport af met opmerkingen.

In veel Belgische horecakeukens en bars werd niet hygiënisch genoeg gewerkt. Verder ontbrak het vaak aan goede labels op producten om na te kunnen gaan waar ze vandaan komen. Ook werd in een op de tien gecontroleerde horecazaken het rookverbod niet nageleefd.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.