Internationale kookzege voor Nederlandse koks

Internationale kookzege voor Nederlandse koks

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de International Kremlin Culinairy Cup in Moskou goud en zilver behaald. De gouden plak werd gewonnen in de categorie warme keuken en het zilver veroverden de Nederlandse voor hun koude buffet.

Dat heeft een zegsman van het team zondag gemeld. De wedstrijd vond de afgelopen week plaats in Moskou.

Het driegangendiner waarmee het Nederlandse koksteam zijn zege veiligstelde, bestond onder meer uit een voorgerecht van gerookte makreel met meloengelei, een hoofdgerecht van gebraden kalfshaas en een ratatouille van Hollandse groenten en een brownie met gebakken appel als dessert.

De tweede plaats in de categorie koud buffet werd behaald met een hele reeks kleine Hollandse streekgerechten.

De wedstrijden vonden plaats onder de vlag van de wereldorganisatie van koksverenigingen. Aan de wedstrijden namen 26 landenteams deel. De Nederlandse overwinning is een belangrijke voorbereiding op de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijden van de wereld.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit

Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen

Guido Panjer, docent ROC Leeuwarden

Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda

Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen

Rogier Tetteroo, patissier

Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel

Waldrik Kremer, manager kwaliteit en produktontwikkeling W&G groep Best

Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek

Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker