Kersverse cateringkok is Hobbykok van het Jaar

Kersverse cateringkok is Hobbykok van het Jaar

Cateringkok Maarten Beuningh mag zich Hobbykok van het Jaar 2009 noemen. Hij won de wedstrijd, die plaatsvond tijdens het culinaire festival De Smaakparade in Almere. De winnaar mag een dag meelopen in het restaurant van juryvoorzitter Toine Smulders.

Familierecepten was dit jaar het thema van de kookwedstrijd op De Smaakparade. Maarten Beuningh kwam de halve finale door met een recept van nostalgisch gehaktbrood, dat hij van z’n vader kreeg. Drie kandidaten gingen door naar de finale, waar ze een gerecht moesten bereiden met de aanwezige ingrediënten.

De cateringkok won de finale, geassisteerd door zijn zus Elisabeth, met een amuse van tartaar van rauwe makreel en een glaasje vichysoisse met Hollandse garnaaltjes. Het hoofgerecht bestond uit een gebraden lamsrack met een garnituur van linzen met vergeten groenten en een jus van gepofte knoflook en rozemarijn.

De jury, met als voorzitter Meesterkok Toine Smulders, loofde zijn mooie technieken, structuren en smaken. Beuningh kreeg o.a. voor 1000 euro aan keukenapparatuur en mag een dag meelopen in Villa Copera, het restaurant van Toine Smulders.

Oorspronkelijk is Maarten Beuningh freelance evenementenorganisator voor de zakelijke markt. Door de recessie liggen de budgetten in deze markt enigszins onder vuur. Daarom heeft de Huizenaar zijn werkterrein verlegd met zMaakt!, een culinair evenementenbureau en cateringbedrijf.

zMaakt! Organiseert jaarlijks terugkerende evenementen in ’t Gooi, zoals het Kerstbomenfeest, een Aspergediner bij de akker en een SUV-rally waarbij het om de gezelligheid en lekker eten draait.