La Place op diervriendelijke tour

La Place op diervriendelijke tour

La Place is de eerste restaurantketen die gasten producten mag serveren die het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming dragen. Door middel van sterren geeft de organisatie aan in welke mate rekening is gehouden met dierenwelzijn bij de productie.

In supermarkten is het Beter Leven-kenmerk al langer bekend. Het kalfsvlees en de dagverse zuivel van La Place krijgen nu drie sterren en de eieren twee. Met de toekenning van drie Beter Leven-kenmerken van de Dierenbescherming heeft La Place de eerste kwalificaties gekregen op het gebied van dierenwelzijn.

‘Het ontwikkelen en voeren van biologische, duurzame en diervriendelijkere gerechten en producten staat centraal in de filosofie van La Place’, zegt Walter Seib, directeur La Place. ‘Het aanbieden van diervriendelijkere producten is een continu proces. Waar wij kunnen, spannen we ons als bedrijf in om dit proces vooruit te helpen.’

De Dierenbescherming adviseert La Place in dit proces. Seib: ‘Die expertise stelt ons mede in staat in de toekomst het assortiment van diervriendelijke producten verder uit te breiden.’