Lemongrass verrast met wijnkaart

Lemongrass verrast met wijnkaart

Restaurant Lemongrass in Scheveningen is winnaar geworden van de GaultMillau-award 'Wijnkaart van het Jaar'. Volgens inspecteur en organisator Jan van Lissum mag dit gerust een verrassing worden genoemd.

De wijnkaart van Lemongrass wordt bestempeld als indrukwekkend. De kaart telt ruim 1.400 wijnen, samengesteld door Joris Scott. Scott werkt met een vast opslag-principe, waardoor dure wijnen betaal worden. Zo rekent hij 25 euro vaste opslag op wijnen met een inkoopprijs van boven de 20 euro. Hierdoor wordt het voor de gast aantrekkelijk om een dure fles te kiezen.

Maar naast een vriendelijke rekenmethode biedt is de kaart buitengewoon ruim opgezet, zo lezen we in de nieuwe gids. Alle grote Fransen wijnen komen aan bod en wijnen die door expert Robert Parker met meer dan negentig punten zijn gewaardeerd. Scott koopt de wijnen zelf in, via veilingen, uit private kelders en bij importeurs.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.