nieuws

Maker historische restaurantfoto overleden

Restaurant

Theo Meijer, de man die de beroemde foto van Dries van Agt en Hans Wiegel in restaurant Le Bistroquet in Den Haag maakte, is overleden. Meijer overleed na een slepende ziekte.

Maker historische restaurantfoto overleden

Persfotograaf Meijer maakte furore met zijn beroemde Haagse restaurantfoto. Op 16 november 1977 fotografeerde hij Van Agt (CDA) en Wiegel (VVD) die in het restaurant in het diepste geheim spraken over een coalitie.

De foto in het chique Le Bistroquet werd groot nieuws. Niet in de laatste plaats omdat de PvdA de verkiezing had gewonnen en een tweede kabinet Den Uyl vanzelfsprekend leek. Op de foto benadrukt een grote pepermolen de culinaire atmosfeer. Een fles wijn op tafel symboliseert het Bourgondische leven van Van Agt en Wiegel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels