Meer kerstreserveringen dan vorig jaar

Meer kerstreserveringen dan vorig jaar

Ruim anderhalf miljoen mensen eten tijdens Kerst in de horeca. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek.

De toename van het aantal kerstreserveringen wordt gemeld door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op basis van onderzoek uitgevoerd door Foodstep in opdracht van het bedrijfschap Horeca en Catering.

‘Gasten willen ondanks de economische situatie toch gezellig onbezorgd genieten’, stelt KHN-directeur Lodewijk van der Grinten in een toelichting op de cijfers.

Volgens KHN is de kersttrend dit jaar dat restaurants meer menu’s bieden die uit meerdere kleine gerechtjes bestaan. Ook neemt het gebruik van streekproducten en ‘vergeten groenten’ toe in het kerstdiner van dit jaar. Daarnaast verwacht KHN extra drukte bij de Chinees-Indische wokrestaurants.

Cafetaria’s kunnen extra omzet verwachten op ‘derde kerstdag’. Dit omdat veel mensen dan voor een snelle maaltijd kiezen.