Mijn Restaurant krijgt geen vervolg

Mijn Restaurant krijgt geen vervolg

Het Belgische tv-programma 'Mijn Restaurant' krijgt in 2012 geen vervolg. Dat meldt omroep VTM, die niet wil zeggen of dit ook het definitieve einde betekent voor de restaurantstrijd die we in Nederland kennen als 'Mijn Tent is Top'.

Dat meldt de Belgische website Tv-Visie. Hoewel de kijkcijfers de afgelopen weken wel toenamen, is de grote hype volgens VTM voorbij. Dat komt onder andere door het ongelukkige lot van de drie voorgaande winnaars, die de deuren inmiddels allemaal hebben gesloten.

Ook het vervangen van de juryleden Peter Goossens, Dirk de Prins en Christel Cabanier heeft niet kunnen zorgen voor een beter imago.

Sergio Herman

De omroep gaat volgend televisieseizoen wel twee andere culinaire programma’s uitzenden. Er komt een nieuw seizoen ‘De Beste Hobbykok’ en VTM start met ‘Junior Masterchef’.

Die laatste wordt een kinderversie van het programma, dat afgelopen zomer liep met bekende Vlamingen en waar topkok Wout Bru de scepter zwaaide. In september volgt het derde seizoen van de De Beste Hobbykok. Driesterrenchef Sergio Herman krijgt dan versterking van Peter Goossens, die zijn rentree maakt bij de omroep.