Liefst 139 (leerling-)koks meldden zich aan voor
De tweede ronde duurt tot zondag 22 april. In die fase moeten de dertig kandidaten zich uitgebreid presenteren. Onder andere door het maken van een video van maximaal twee minuten waarin de kandidaat vertelt waarom hij of zij wil deelnemen aan de stage.
Deze videopresentatie moet worden ondersteund met een schriftelijke motivatie van maximaal duizend woorden en een uitgebreid cv. Verder schrijven de dertig (leerling-)koks een blog, waarin de bereiding van een gerecht wordt weergegeven. Deze mag worden ondersteund door maximaal drie foto’s.
De twee winnaars worden dinsdag 1 mei via internet bekendgemaakt. Zij draaien volledig mee in de keuken van driesterrenchef Martin Berasatequi en mogen daarnaast deelnemen aan diverse culinaire activiteiten. Verder houden ze een blog bij en testen ze apparatuur van Sammic.
Dit jaar is het Koksgilde, voor het eerst, nauw betrokken bij Basquestage. Via de website van het gilde werd de stage aanbevolen door onder andere Robert Kranenborg en Theo van Rensch.