De Diamond Awards zijn onderscheidingen voor bijzondere prestaties in de gastronomie. De awards, een reversspeld met en diamant van 0.4 karaat briljant, zijn uitgereikt tijdens de traditionele Champagne & Caviar New Year’s Toast door de Gastronomische Groote Club op Wine Professional.
Oeuvre
Akira Oshima kreeg de prijs voor zijn gehele oeuvre. ‘Door de inzet van Oshima is de Japanse invloed in de Nederlandse gastronomie in 35 jaar aanzienlijk versterkt. Oshima is een toonaangevend voorbeeld voor velen’, aldus het juryrapport.
Gastronomische duizendpoot
De jouranlistieke duo Will Jansen en Alain Caron krijgt de Diamond Award voor hun belangenloze inzet voor de Nederlandse chefs. Will Jansen werkte jaren voor Horeca Journal, wat later overging in Misset Restaurant, en schreef meerdere boeken. Jansen runt tegenwoordig het culinaire magazine Bouillon. Alain Caron is een gastronomische duizendpoot en verschijnt regelmatig in bladen en tv-programma’s.
Societypagina
Stephan van der Ven werkt voor het Stan Huygens Journaal, de dagelijkse societypagina van De Telegraaf. ‘Mede door de inbreng van Stephan is de bekendheid van chefs, gastheren en wijnleveranciers de meest gelezen pagina’, meldt het juryrapport.
Spraakmakende initiatieven
De Wine Professional Inspiration Award tenslotte is uitgereikt aan Bert van der Leden van de Supperclub. Van der Leden wordt geprezen voor zijn spraakmakende initiatieven zoals het trendy restaurant annex delicatessenzaak Envy in Amsterdam en het deze maand geopende Vyne.