nieuws

Omzet restaurants onveranderd slecht

Restaurant

Hoewel de horeca in het tweede kwartaal minder slecht presteerde dan in de voorgaande vijf kwartalen, blijft de omzetdaling van restaurants onveranderd groot. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzet restaurants onveranderd slecht

De omzet van de horecabranche daalde met 3,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009. Het omzetvolume kromp 5,1 procent. De prijzen lagen gemiddeld 2,1 procent hoger dan een jaar eerder.

Restaurants behaalden echter het slechtste resultaat sinds de omzetkrimp in het tweede kwartaal 2008 begon. In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet met 7,7 procent. De prijzen stegen gemiddeld 1,6 procent. Het omzetvolume was 9,2 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2009.

Hotels, cafetaria’s en cafés draaiden in het tweede kwartaal juist minder slecht. Gemiddeld daalde hun omzet in het tweede kwartaal met bijna 1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Bekijk hier de actuele omzetcijfers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels