De bewuste website is www.oudsluis.us. De site verschilt qua webadres nauwelijks van de echte site van Oud Sluis (www.oudsluis.nl). De inhoud is echter beduidend anders. Zo wordt op Oudsluis.us het Zeeuwse driesterrenrestaurant en zijn topkok Sergio Herman flink aangepakt.
’Lekkere hapjes’
Op de site Oudsluis.us valt te lezen ‘waarom u nooit bij Oud Sluis moet eten’. De site richt zich ondermeer op de kookwijze van kreeften en productiewijze van ganzenlever, producten die op de menukaart staan van Oud Sluis. ‘Er worden daar aan de lopende band dieren, die meestal al een verschrikkelijk leven achter de rug hebben, op vaak afschuwelijke wijze tot "lekkere hapjes" verwerkt’, zo valt te lezen op Oudsluis.us.
Smaad en laster
Uit onderzoek van de internetredactie van Misset Horeca blijkt dat de site in november 2006 is gelanceerd door F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem. ‘Ik ben van mening dat het koken van levende kreeften en het volproppen van ganzen niet moet. Of ik bang ben voor een aanklacht wegens smaad en laster? Nee hoor, er staat niets wat niet waar is’, aldus Van Harreveld in een reactie.
Andere topkoks
Van Harreveld zegt geen contact te hebben gehad met Sergio Herman over de site. Op de website worden ook namen van andere topkoks genoemd zoals Jonnie Boer (De Librije), Hans van Wolde (Beluga), Erik van Loo (Parkheuvel), Lucas Rive (De Bokkedoorns) en Joop Braakhekke (Le Garage). Van Harreveld zegt voorlopig niet van plan te zijn voor deze bedrijven websites te maken.
Sergio Herman is op de hoogte van de site maar wil inhoudelijk niet veel kwijt, behalve dat hij het ziekelijk vindt dat de mensen achter www.oudsluis.us reserveren en niet komen opdagen. ‘Ik respecteer iedere mening, maar ik vind dit ziekelijk’, aldus Herman.