Pieter de Ronde geïnaugureerd als Meesterkok

Pieter de Ronde geïnaugureerd als Meesterkok

Pieter de Ronde is deze week geïnaugureerd SVH Meesterkok. Hij legde op 10 april zijn meesterproef af en werd daarmee de 125e SVH Meesterkok van ons land.

De Ronde is eigenaar van Rue de Ronde gastronomie, een bedrijf dat zich specialiseert in het opzetten en verbeteren van kwaliteitsconcepten voor gastronomische keukens en restaurants. De kersverse Meesterkok was ten tijde van zijn proef nog chef de cuisine in Cour du Nord, het sterrestaurant op resort Hof van Saksen in Nooitgedacht. Hij was daar de eerste chef-kok van Europa die een Michelin-ster kreeg op een resort.

De Commissie Meesterproef bestond uit SVH Meesterkoks Cees Helder en Michel van Riswijk en SVH-secretaris Jasper van Almenkerk.

De inauguratie vond plaats in de Hubertus Vakschool in Amsterdam, waar De Ronde zelf het vak leerde. Daar reikte Bob Schut het diploma en Gerard Böcker, voormalig keukendocent van de Hubertus Vakschool, de bijbehorende versierselen uit.