Prijs voor beste agrarische product

Prijs voor beste agrarische product

Het beste agrarische product van Nederland ontvangt op 25 september uit handen van driesterrenkok Jonnie Boer de Smaakvol 2009 trofee, de prijs voor het beste culinaire product van Nederlandse bodem.

24 agrarische producten strijden deze zomer om een plek in de finale van Smaakvol 2009. De 24 halvefinalisten vormen een gemêleerd gezelschap. Van ambachtelijke ijsmakers tot leveranciers van bijzonder vlees, brood en groente. In drie regionale masterclasses in Amsterdam, Den Bosch een Deventer vechten zij om een plek in de finale. Een vakjury bepaalt welke twee producten per regio doorgaan. Behalve de smaak, wordt ook de presentatie en het verhaal erachter beoordeeld.

De zes landelijke finalisten krijgen de unieke kans om met de koks van driesterrenrestaurant De Librije in Librije´s Atelier van Jonnie Boer in de keuken aan de slag te gaan met hun product. De winnaar ontvangt op 25 september, tijdens de Week van de Smaak, uit handen van Jonnie Boer de trofee Smaakvol 2009.

De verkiezing is een initiatief van Syntens en de Taskforce Multifunctionele Landbouw, van het Ministerie van LNV. Informatie: www.syntens.nl/smaakvol2009.