nieuws

Restaurant Vollenhove tegen wil in steigers

Restaurant

De eigenaren van Restaurant Seidel in het Overijsselse Vollenhove zijn niet blij met de vereniging die hun pand beheert. Rond het restaurant is ‘onaangekondigd’ duizend vierkante meter steigerwerk met wit doek opgebouwd om het pand te schilderen.

Restaurant Vollenhove tegen wil in steigers

Doordat het restaurant zo niet meer zichtbaar is voor de buitenwereld loopt het veel inkomsten mis. De restauranteigenaar wist van de werkzaamheden maar had niet gerekend op zo’n enorm gevaarte. En hij is er nog niet vanaf, de steigers blijven vijf weken staan.

‘Drie weken geleden kreeg ik een brief dat ze voor onderhoud een steigertje zouden opbouwen voor schilderwerkzaamheden. Dat is prima, maar ik zou wel graag willen dat ze rekening houden met ons restaurant’, aldus eigenaar Pieterjan de Bresser in een radio-interview met Rtv Oost.

‘Hier word ik toch echt verdrietig van’, zegt De Bresser. ‘Deze week krijg ik een groot gezelschap over de vloer voor een bruiloft. Dat stel heeft lang gespaard voor zo’n mooie dag. Nu moeten ze onder de steigers door naar binnen. Dat is toch geen gezicht.’

Ook denkt De Bresser inkomsten mis te lopen, omdat men van buiten nauwelijks kan zien dat er een restaurant achter het doek verborgen zit. En als men het al ziet, nodigt de steiger niet echt uit.

De vereniging Hendrick de Keyser, die monumentale panden in heel Nederland beheert, en dus ook het uit 1621 stammende havengebouw waar Seidel huist, zegt dat de restauranteigenaren beter kunnen proberen voordeel uit de situatie te halen en iets bijzonders met het doek te doen.

Ondanks de gebrekkige communicatie is De Bresser niet boos op de vereniging. ‘Maar het moet niet vaker gebeuren.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels