Restaurant Week zorgt voor recordomzet

Restaurant Week zorgt voor recordomzet

De Nationale Restaurant Week van 24 tot en met 30 augustus heeft een totale omzet van 8 miljoen euro opgeleverd. De gemiddelde besteding per gast kwam uit op zo'n 50 euro.

Dat blijkt uit een enquête onder zesduizend gasten die een lunch of diner tegen gereduceerd tarief nuttigden in de actieweek eind augustus.

De organisatie noemt de jongste actieweek de meest succesvolle editie tot nu toe. Het recordaantal van 165.582 gasten zorgden voor een recordomzet bij de 1139 deelnemende restaurants.

Uit onderzoek blijkt verder dat één op de drie gasten zelfs twee keer of nog vaker ging lunchen of dineren tijdens de Nationale Restaurant Week. Tijdens de actieweek boden restaurants een driegangenlunch aan voor twintig euro en een driegangendiner aan voor 25 euro.

De zevende editie van de Nationale Restaurant Week vindt plaats van 1 tot en met 7 maart 2010. De Nationale Restaurant Week is een initiatief van DiningCity.com.