‘Man, ik lees net op Zibb.nl/horeca dat Sergio een derde ster heeft. Nou prachtig. Kijk ik verder bij de één sterren en sta ik er niet tussen. Ik dacht: ik ben ‘m kwijt. Zie ik plotseling dat ik van één naar twee ben gegaan.’
Ron Blaauw kan het maar niet bevatten. Zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel behaalde drie jaar geleden zijn eerste ster. Vandaag deelt Michelin de tweede ster aan hem uit. ‘Een tweede ster. Je leest de laatste tijd zoveel over Michelin. Dat ze bijvoorbeeld allerlei bijzaken niet erg waarderen. Nou daar ben ik lekker mee met mijn Pallazo, dacht ik toen. Daarom is deze tweede ster ook zo ongeloofwaardig. Ik zit nu (09.30 uur, red.) met mijn vrouw achter een glas champagne. Jonnie Boer en Lucas River hebben mij zojuist al gefeliciteerd. Het is een droom.’
Bekijk hier 5 toprecepten van Ron Blaauw
Gemarineerde zalm
Kwartel met knolselderij en morilles
Taartje van ossenstaart en kalfshersens
Compote van ananas en waterkastanjes
Gebraden patrijs met stamppot zuurkool en gebakken eendenlever