De eerste sessie werd gehouden in het Rotterdamse kookpunt. Rungis laat weten dat ze wegens het succes van deze middag overweegt ook in Utrecht, Den Haag en Amsterdam te organiseren.
Rungis liet chefs en sous uit Rotterdam en omgeving kennismaken met zowel trendy en klassieke groenten en fruit uit de hele wereld. Er waren onder andere aardbeienrassen als lambada, elsanta, sonate, ananasaardbeien en gariquette mara des bois.
Daarnaast was er citrusfruit als bloedsinasappels, bergamot en limoenkaviaar; en Oosterse producten als gemberscheuten, verse wasabi en verschillende verse kruiden en cressen. De laatste productgroep waar chefs mee konden experimenteren en proeven, was zeewier en andere zeegroenten als zeebesjes, codium en mastocarpus.
Chefkok René Bekker en souschef Esinam Dziworschie van Brasserie Bresson in Utrecht verwerkten een aantal ven deze producten tijdens de kooksessie tot gerechtjes.
Rungis-eigenaren Gert Jan Zonneveld Piek en Francis Zonneveld Piek hadden ook een aantal andere leveranciers uitgenodigd om bij de sessie aanwezig te zijn. Daaronder Anfors wijnen, Vlaamsch Broodhuys, Koppert Cress en Kwekerij Osdorp.