Rust in top-10 Misset Horeca Superlijst

Rust in top-10 Misset Horeca Superlijst

Voor het derde jaar op rij is de top-3 van de Misset Horeca Superlijst ongewijzigd. Gemiddeld vinden Michelin, Lekker, GaultMillau, SpecialBite en Grootspraak nog altijd Oud Sluis het beste restaurant van Nederland, gevolgd door De Librije en Beluga.

Ook in de rest van de top-10 zijn weinig spectaculaire verschuivingen, alleen ’t Brouwerskolkje maakt een sprong van 17 naar plek 4. Ook Boreas en Ivy komen de top-10 binnen, op respectievelijk 9 en 10. Ron Blaauw, Da Vinci en Parkheuvel schuiven net die top-10 uit.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Misset Horeca Superlijst is De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Het nieuwe restaurant van Jarno Eggen en Cindy Borger komt de top-100 binnen op plek 42.

Opvallende stijgers zijn onder meer nieuwe sterrenzaak La Trinité in Sluis, dat liefst 113 plekken stijgt naar 50. Ook Vermeer (+31), Le Défi (+36) en Kasteel Heemstede (+35) stomen op. Grote verliezers zijn De Fuik (-30) en De Karpendonkse Hoeve (-25).

Als het stof van de gidsen is neergedaald maakt Misset Horeca de balans op door aan notering in de vijf belangrijkste gidsen een score toe te kennen. Daar rolt dan onze eigen top-100 uit.

Bekijk hier de Misset Horeca Superlijst