nieuws

Sergio Herman moet geen kookboeken maken

Restaurant

Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis moet geen kookboeken maken. Dit omdat zijn keuken daar veel te complex voor is. Althans, dat vindt de Vlaamse topkok Geert van Hecke van driesterrenzaak De Karmeliet in Brugge.

Sergio Herman moet geen kookboeken maken

Van Hecke doet zijn uitspraak in Het Nieuwsblad waarin hij vertelt over zijn nieuwe boek ‘Geert Van Hecke goes classic’.

‘Veel andere chefs hebben de afgelopen jaren heel mooie boeken gemaakt. Maar je kan er thuis nietsmee, want je hebt honderd ingrediënten nodig, waarvan je de meeste niet vindt in de gewone winkel of supermarkt. Iemand als Sergio Herman zou geen kookboeken moeten maken. Zijn keuken is daar te complex voor’, aldus Van Hecke.

Geert van Hecke opende in 1983 restaurant De Karmeliet in Brugge. In 1985 kreeg hij een eerste Michelinster, vier jaar later gevolgd door een tweede. In 1996 behaalt Van Hecke het allerhoogste met een derde Michelinster. Begin 2009 opende hij een tweede zaak, een soort van light-versie van De Karmeliet, die wordt gerund door zijn zoon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels