Sergio Herman opent eerste Eat-In bijeenkomst

Sergio Herman opent eerste Eat-In bijeenkomst

Sergio Herman opent de eerste Nederlandse Eat-In. De Eat-In is de eerste bijeenkomst van een nieuw jongerenplatform voor eerlijk voedsel, de Youth Food Movement Nederland. Ook diverse andere koks leveren een bijdrage aan deze Eat-In.

Naast de opening zorgt driesterrenchef Sergio Herman ook voor een amuse. Deze voldoet natuurlijk aan alle eisen van de Youth Food Movement, YFM is een netwerk van jonge professionals, studenten en consumenten die met elkaar verandering teweeg willen brengen op het gebied van voedselproductie en –consumptie. Naast koks zijn ook boeren, tuinders, vissers en andere producenten aangesloten.

Youth Food Movement (YFM) is gebaseerd op de principes van Slow Food. YFM wil voeding promoten die ‘good, clean en fair’ is. ‘Dat houdt onder andere in dat het eten van goede kwaliteit is, het op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd en dat dieren er niet onnodig voor hebben geleden.’ Dit zegt Samuel Levi, een van de mensen achter YFM.

De Eat-In wordt gehouden op maandag 21 september in Huise Frankendael in Amsterdam. Andere koks die meewerken zijn Sander Overeinder (Restaurant As), Leonardo Pacenti (Toscanini), Iwan Driessen (Restaurant Open en Geert Burema van Restaurant Merkelbach.