Stevige groei aantal strandtenten

Stevige groei aantal strandtenten

Het aantal strandpaviljoens in Nederland groeit. Dit jaar komt het totaal van deze categorie horecagelegenheden op 379.

Volgens het Bedrijfschap Horeca en Catering is de groei van het aantal strandtenten groter dan die van het aantal reguliere horecagelegenheden. Dat blijkt uit een vergelijking van de cijfers over de afgelopen vier jaar.

Bovengemiddeld

In de periode tussen 2006 en 2010 nam het totale aanbod van horecavestigingen, hotels, cafés en restaurants, met 2 procent toe. Het aantal strandtenten groeide in deze periode met ruim 6 procent.

Overal strandtenten

Dit jaar zijn er tien nieuwe strandtenten bijgekomen. Daar staat tegenover dat er ook vijf zijn gesloten. Behalve in Drenthe is er in elke provincie wel een strandtent gevestigd.

Kustprovincies

Van de tien nieuwe vestigingen staan er acht in de provincies Noord- en Zuid-Holland. In Zuid-Holland staan 151 van de 379 strandtenten. Noord-Holland heeft er 127 en in Zeeland zijn er 57 te vinden.

Meer omzet

Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is de omzet van de strandbedrijven in het eerste halfjaar van 2011 licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. De bedrijven kijken uit naar beter weer waardoor meer mensen naar het strand zullen komen.