Meesterkoks André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel) maken deel uit van de jury die de professionele koks beoordeelt. Telegraaf-journalist Felix Wilbrink is voorzitter van deze jury.
Meesterkoks Pascal Jalhaij (Marfo/Creadome) en Michel Hanssen (Heinz Food Service) en juryvoorzitter Frans Gerrits (Unilever Foodsolutions) zijn in de categorie van de chefs uit de instellingen, bedrijfsrestaurants en foodservice de beoordelaars.
Arjan Smit
In de categorie kookstudio’s en kookscholen zijn Arjan Smit (De Pronckheer, Cothen) en Meesterkok Marco Poldervaart de juryleden. Marlies Batelaan, culinair redacteur van Libelle, is juryvoorzitter.
De editie van 2011 is de eerste Zilveren Champignon die een nieuwe wedstrijdopzet met meerdere categorieën kent. Voorheen was het een competitie van professionele koks en sommeliers. De organisatie van de vernieuwde wedstrijd is in handen van GroentenFruit Bureau en de Stuurgroep Promotie Champignons van het Product Tuinbouw.