Verbod op menukaart aan gevel

Verbod op menukaart aan gevel

De ambtelijke schoonmaakwoede op en rond de Amsterdamse Zeedijk heeft verstrekkende gevolgen voor restaurants. Door het indammen van gevelreclame is het niet meer toegestaan om menukaarten aan de gevel te tonen.

De grote schoonmaak van gevelreclame in het centrum drijft ondernemers tot wanhoop, zo meldt De Telegraaf. De maatregelen gaan zo ver dat op straffe van een dwangsom van 15.000 euro zelfs reclame-uitingen op de zonwering verdwijnen.

Aandacht trekken
Uitbater Wim Peeters van variétérestaurant Casablanca in de bocht van de Zeedijk is de wanhoop nabij. ‘Als mijn zaak niet zichtbaar is, krijg ik geen klanten binnen. Mijn theaterrestaurant bevindt zich ver achter de voorgevel, dus moet ik alles doen om aandacht te trekken’, aldus Peeters in De Telegraaf.

Grote gangmaker van de schoonmaakwoede is stadsdeelvoorzitter Els Iping van de PvdA. Iping liet eerder van zich horen met een vlaggenverbod en bezwaar tegen terrasverwarming.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.