nieuws

Wijnomzet Ron Blaauw daalt dertig procent

Restaurant

Tweesterrenkok Ron Blaauw merkt dat de economische crisis vooral gevolgen heeft voor zijn wijnomzet. Deze is zo’n 20 tot 30 procent teruggelopen.

Wijnomzet Ron Blaauw daalt dertig procent

‘Het is heel hard werken om de zaak vol te krijgen’, vertelt de eigenaar van restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel op FD.tv. ‘Je moet als ondernemer je marges halen.’ Vooral de verkoop van dure wijnen is ingezakt. Gasten kiezen voor goedkopere. Dat zorgt voor minder omzet.

De zegeactie die Blaauw gestart is ter ere van het tien jarig jubileum van zijn restaurant, loopt goed. Ook het speciaal geprijsde drie gangenlunch voor 35 euro en bijpassend wijnarrangement voor 15 euro slaat aan, vertelt de tweesterrenchef op FD.tv. ‘Het grappige is dat gasten vaak toch van de kaart bestellen. Het is een manier om gasten over de drempel te krijgen.’ .

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels