Nieuwe eigenaar Herberg Jan na grote brand

Nieuwe eigenaar Herberg Jan na grote brand

Jos Heusschen is de nieuwe eigenaar van Herberg Jan in Silvolde. Het pand van het hotel-restaurant werd begin dit jaar voor een groot deel verwoest door een uitslaande brand en moet onder de nieuwe exploitant een restaurantfunctie krijgen, eventueel aangevuld met hotelkamers.

Herberg Jan in het Achterhoekse Silvolde werd begin januari getroffen door een uitslaande brand, waardoor een groot deel van het pand werd verwoest. Het was een half jaar nadat Paul Renier eigenaar werd van het hotel-restaurant.

De nieuwe eigenaar is Jos Heusschen, zo meldt De Gelderlander. Hij exploiteert in Silvolde en Ede vestigingen van steakhouse Amadeus en wil in het pand van Herberg Jan een restaurant vestigen, mogelijk aangevuld met hotelkamers.

Het pand wordt van de buitenkant in de originele staat hersteld. De nieuwe eigenaar wil vooral snel een (nieuw) dak op het pand. Hij vertelt daarover in De Gelderlander: ‘Het duurt een aantal maanden voor we het pand van binnen kunnen verbouwen. In de tussentijd kunnen we goed nadenken hoe we dat precies willen doen en of de hotelfunctie terugkeert.’