Finalsiten Euro-Toques Young chef of the Year

Finalsiten Euro-Toques Young chef of the Year

Boris Bassa, van 24Kitchen in Beesd, Ley Heijman van BO&RO in Zoetermeer en Pim Veen van 't Nonnetje in Harderwijk hebben zich een plek in de finale van de wedstrijd Young Chef of the Year van Euro-Toques gekookt.

Boris Bassa, Ley Heijman en Pim Veen slaagden er het beste in de opdracht te volbrengen: een recept van August Escoffier met veel verschillende bereidingstechnieken. 'Supreme de volaille et quenelles de volaille aux champignons.

Keurmeesters van de gerechten waren: Gerard Walters (bestuur Euro-Toques Nederland), Marcel van Lier (Restaurant La Tour*, Huis ter Duin te Noordwijk) en Bob Klinkenberg (Gastheer van het Tylingen College) .

De finale vindt plaats tijdens de Gastronomiebeurs in Utrecht op 12 november. De finalisten moeten dan koken uit een 'blackbox' met als thema thema 'de klassieke basis met de smaak van de toekomst.' De deelnemers worden beoordeeld op voorbereiding, smaak en bereidingsvaardigheid door een jury met verschillende chefs.

De uiteindelijke winnaar mag stagelopen bij Alain Alders, chef van De Vrienden van Jacob.