De uiteindelijke winnaars van deze drie awards worden maandag 29 oktober onthuld tijdens de lancering van de GaultMillau-gids voor 2013 in Maastricht. De finalisten moeten zichzelf op maandag 8 oktober verdedigen tijdens de Fine Food Professional bij het NH Barbizon Palace in Amsterdam.
Kanshebbers Belofte van het Jaar
Jos Grootscholten – Perceel, Capelle a/d IJssel
Nick Quarz – 't Dijkhuysje, Lelystad
Marko Karelse – Villa La Ruche, Voorburg
Jeroen Trimbos – Jerôme, Valkenburg
Rob van der Veeken – De Hofstee, Bladel
Deze chef krijgen hun beoordeling van Jannis Brevet – Inter Scaldes, Kruiningen (19,5 GM), François Geurds – Ivy, Rotterdam (17 GM), Erik van Loo – Parkheuvel, Rotterdam (18 GM), Chris Naylor – Vermeer, Amsterdam (17 GM) en Jef Schuur – Bij Jef, Den Hoorn op Texel (16 GM).
Kanshebbers Talentvol Gastvrouw/Gastheer
Kirsten Damoiseaux – Infini, Valkenburg
Bethany DeLong – One, Roermond
Sharon Tettero – Perceel, Capelle a/d IJssel
Casper Westerveld – Vinkeles, Amsterdam
Daphne van Zuidam – Manoir Restaurant Inter Scaldes, Kruiningen
De jury bestaat uit: Joop Braakhekke – Le Garage, Amsterdam (14 GM), Edwin van den Goor – Seinpost, Scheveningen (17 GM), Nadine Mögling - Culinaire Verwennerij Bij Jef, Den Hoorn (Texel) (16 GM), René Tabbers – De Treeswijkhoeve, Waalre (16 GM) en Kim Veldman – De Leest, Vaassen (19 GM)
Kanshebbers Talentvol Sommelier
Kim Bruggink – De Lindenhof, Giethoorn
Wouter Denessen – De Librije, Zwolle
Woudt Stroo – Chapeau!, Bloemendaal
Jeroen Lobstein – Etablissement 1880, Groede
Lotte Wolf – Oud Sluis, Sluis
Deze kandidaten worden kritisch bekeken door: Harrie Baas – Amarone, Rotterdam (16 GM), Edger Groeneveld – Het Koetshuis, Bennekom (16 GM), Ronald Opten – La Rive, Amsterdam (18 GM), Roy Pelgrim – Cordial, Oss (17 GM) en door Noël Vanwittenbergh – Ciel Bleu, Amsterdam (17 GM).